Aktiviteti fizik, pesha e trupit dhe ruajtja e niveleve të ulëta të kolesterolit janë disa rregulla të thjeshta të cilat në qoftë se ju do të ndiqni ato, mund të parandaloni shfaqjen e kancerit dhe sëmundjet e zemrës, ka zbuluar një studim i ri American “Heart Association”.

Në qoftë se ju i ndiqni të paktën gjashtë rregullat për mënyrën e shëndetshme të jetesës, ju mund të zvogëloni rrezikun e kancerit deri në 51 për qind. Shkencëtarët thonë se kurrë nuk është shumë vonë për të filluar të miratoni një mënyrë të shëndetshme të jetesës.

Shtatë rregulla të arta për të jetuar i shëndetshëm janë: aktivitetit fizik, mirëmbajtja e peshës, ushqimi i shëndetshëm, mirëmbajtja e nivelit të kolesterolit, kontrollimi i shtypjes së gjakut, glukoza, dhe ndërprerja e pirjes së duhanit.

“Ky studim ndihmon për të njoftuar njerëzit për arsyen pse është e rëndësishme që të mbrojmë shëndetin dhe për të zvogëluar mundësinë e sëmundjes nga sëmundjet kronike”, ka deklaruar Laura Rasmussen-Torvik

Rezultatet e hulumtimit kanë treguan se përmbajtja e gjashtë nga shtatë rregulla e zvogëlon rrezikun e sëmundjes në 51 për qind, duke u përmbajtur me vetëm katër rregulla e zvogëlon rrezikun për 33 për qind, dhe përmbajtja e vetëm një ose dy rregulla ky rrezik është zvogëluar në 21 për qind. /kosovarja.ch/