Nuk ekziston asgjë diskriminuese apo gjinore në përzgjedhje të punës e cila nuk do ju përshtatet vetëm se jeni femër. E saktë është që çdo kush mund të punoj çfarë do pa marrë parasysh gjininë. Megjithatë, jeta mund të jetë më e lehtë nëse punoni diçka që ju përshtatet më shumë, edhe nëse ajo është ndonjë punë për të cilën mendoni që është gjinore apo e njëanshme. Pa marrë parasysh a e keni përfunduar tani fakultetin apo po planifikoni të ndërroni punën, zgjidheni atë që më së shumti ju përshtatet.

1) STRATEG DIGJITAL

Ndoshta tingëllojë i mërzitshëm, por është shumë punë argëtuese e cila ju mundëson që shumë kohë të kaloni në Twitter, Facebook dhe në rrjete tjera sociale. Për këtë punë nuk ju nevojitet diplomë speciale, por dije se si të bëni reklamë të mirë online për firmën tuaj.

2) ARKITEKT PEJSAZHI

Nëse keni sy për të bukurën, estetikën dhe detalet, kjo është punë ideale për ju.

Asgjë tjetër nuk mund të ju ofrojë më shumë kënaqësi se sa të bëni bukurinë që do ta shihni, e para kësaj të mos jeni ndonjë artist i madh. Diploma adekuate do ju sigurojë një punë të mirë.

3) MOTËR MEDICINALE

Për këtë punë është e nevojshme diploma e shkollës së mesme, që është më mirë se sa gjashtë vjet të kaluar në fakultet. Nuk jeni mjek dhe nuk mund të operoni, por mundtë jepni këshilla medicinave dhe të ndihmoni njerëzit.

4) TRAJNER PERSONAL

Gjithmonë jeni në formë të mirë, ju paguajnë për të ushtruar dhe në punë mbani tesha sportive. Të jesh trajner personal është shumë argëtuese dhe ke orar punë shumë fleksibil, e në varësi nga ajo sa jeni të njohur, mundeni edhe të përfitoni shumë.

5) PR MENAXHERE

Këtë profesion e rrëmbejnë femrat e afta për organizim, mbajtje të marrëdhënieve të mira më publik dhe ngritje të punës gjithëpërfshirëse dhe imazhit të kompanisë.

6) DIZAJNERE E ENTERIERIT

Njëra prej punëve të rralla për të cilën në fakt nuk ju nevojitet diploma.

Ju nevojitet vetëm të jeni të mirë në punë. Këtu nuk ekzistojnë programe fikse, mund të jeni gazdë i vetes dhe të caktoni sa të fitoni dhe kur të punoni./kosovarja.ch/