Nëse keni menduar se desertet apo ëmbëlsirat janë më të këqija për belin tuaj, atëherë gaboheni. Këto pije përmbajnë shumë më shumë kalori se sa një tortë e thjeshtë me çokollatë (që ka 227 kalori), prandaj mendoni dy herë para se ta merrni këtë pije.

  1. LËNG RRUSHI

Gjysmë litre lëng rrushi përmban 270 kalori. Shumë më tepër se sa keni menduar, apo jo? Nëse bëjmë krahasim me gjysme litre lëng të gazuar, ky i fundit përmban 200 kalori.

  1. QUMËSHT ME ÇOKOLLATË

¼ e qumështit me çokollatë përmban rreth 254 kalori, ndërsa shumica pijnë deri në gjysmë litre pa iu trembur syri fare.

  1. LËNG PORTOKALLI

Gjysmë litre lëng portokalli përmban 258 kalori. Kjo paraqet një arsye për të pirë lëng portokalli me masë dhe ngadalë.

  1. VERA

Dy gota verë përmbajnë madje 320 kalori. Sado që të preferoni verën, ndaloni së konsumuari vetëm një gotë, mos e teproni.

  1. LËNG BORONICE TË KUQE

Edhepse nuk përmban alkohol, gjysmë litre lëng boronice të kuqe përmban 260 kalori. Duke e krahasuar me tortën e çokollatës, ajo tingëllon shumë “e lehtë” për dallim nga kaloritë e këtij lëngu. /kosovarja.ch/