-6.7 C
Priština
2.1 C
Zürich
More

  4 gabimet më të mëdha të cilat i bëni me siguri me rrobalarëse

  spot_imgspot_img

  Mendoni që larja e rrobave në rrobalarëse detyra më e thjeshtë e shtëpisë? Gabim i rrezikshëm. Nëse llogarisni që rrobalarësja vetë do të ndizet, të lajë gjërat, t’i thajë, rrezikoni që rrobat t’i dëmtoni ose t’i lani jo mirë. Këto janë këshillat se si të lani rrobat në mënyrë të drejtë dhe efikase.

  Makinën dhe pjesët e saj duhet që kohë pas kohe t’i pastroni

  1. RROBALARËSJA E STËRMBUSHUR
  Rrobalarëset e sotme janë më të mëdha se kurrë më parë. Nëse jeni në hamendje që të fusni vetëm edhe një gjë – mos e bëni.

  Edhe rrobalarësja më e madhe i ka kufizimet e saja. Kur është e stërmbushur, uji dhe detergjenti nuk mund që të përzihen dhe të arrijnë tek të gjitha rrobat në kazan.

  Rrobalarësja e stërmbushur do të rrudhë së tepërmi rrobat.

  2. SASIA JOADEKUATE E DETERGJENTIT
  Që të keni rezultatet më të mira, përcillni me përpikmëri udhëzimet në etiketat e rrobave, si dhe udhëzimet në paketimin e detergjentit.

  Nëse rrobat janë shumë të përlyera, shtoni pak më shumë detergjent se sa sasia e rekomanduar.

  3. GJITHMONË PROCESI DHE PROGRAM I NJEJTË
  Nuk mundeni që të lani lloje të ndryshme të tekstilit dhe rrobave në program të njejtë. Ndërroni programin dhe përshtateni atë me nevojat tuaja.

  Uji i ngrohtë dhe temperaturat e larta shumë lehtë lajnë njollat, kurse numri më i vogël i rrotullimeve më pak i rrudh ato.

  4. NDALENI UJIN
  Pas larjes së rrobave ndaleni ujin të cilin e merr makina përgjatë larjes. Në atë mënyrë do të parandaloni dëmtimin e këtij aparati shtëpiak, vërshimit të mundshëm si dhe riparimeve shtesë.

  Foto: pixabay

  Shpërndaje postimin:

  spot_imgspot_img

  Të popullarizuara

  spot_imgspot_img

  Artikuj të ngjajshëm
  Artikuj të ngjajshëm

  Këto cilësi të mashkullit, vlerësohen më shumë nga një femër

  Të gjithë meshkujt mendojnë që femrat janë të interesuara...

  Reduktimi i kripës dhe ndikimi në organizëm

  Kripa është pjesë e rëndësishme e dietës suaj kur...

  12 shenja që tregojnë se partneri ju dashuron çmendurisht

  Dashuria e vërtetë nuk është se vetëm ndjehet, por...

  8 mënyra për të rikthyer besimin tek vetja para çdo takimi të parë

  Nuk ka rëndësi sa takime të reja keni bërë...