Ju e dini se çfarë duhet të bëni para dhe gjatë seksit, por më poshtë ju mund të lexoni për tri gjëra që duhet t‘ i bëni pas të keni keni përfunduar gjithçks….

1. Të përdorët tualetin- mirëpo vetën nëse ka nevojë

Me siguri keni dëgjuar se nëse pas seksit e përdorni menjëherë tualetin, do të kurseheni nga infeksionet e traktit urinar. Mirëpo nëse dëshironi që të urinoni sa menjëherë pas seksit dhe me çdo kusht, nuk i ka vetitë e veta mbrojtëse. Nëse nuk ju urinohet pas seksit, mos nxitoni në tualet por prisni kur të keni nevojë.

2. Bëni rezume asaj çka sapo ndodhi, njëherë në kokë e pastaj me zë

Luajeni rolin e udhëtarit në kohë në mendjen tuaj, kthehuni prapa që të analizoni çfarë sapo përjetuat nga fillimi në fund. Nëse ishte një seks i mirë, kuptojeni se çfarë ju bëri të ndjeheni ashtu e më pas i tregoni partnerit tuaj se ku u kënaqët më së shumti nga ai. Tani është koha më e mirë që të flisni rreth seksit sepse nëse më vonë dëshironi të filloni këtë diskutim, do ju duket e pazakontë. Një nga gjërat që do e ndihmojë lidhjen tuaj është të qenurit intimë edhe në periudhat pas seksit, një raport ka zbuluar se tregimi i afeksionit për njëri-tjetrin pas seksit është lidhur ngushtë për lidhjet e kënaqura seksuale.

3. Identifikoni shqetësimet që janë normale dhe shqetësimet që nuk janë

Ndonjëherë gjatë seksit ndodh që të keni dhimbje, dy shqetësimet kryesore që mund t`i përjetoni janë dhimbja nga të qenurit e “thatë” poshtë dhe senzacioni i të qenurit “thellë” që shkaktohet nga çështje përfshirë edhe kaspllëkun, gulçi i muskujve si dhe goditja e vezoreve nga organi i partnerit. Mirëpo sikleti secilën herë që keni seks nuk është normal, posaqërisht nëse ajo ndjenjë zgjat me orë, nëse ndodh kjo ju duhet të flisni me mjekun pasi që mund të jetë shenjë për një sëmundje serioze sikurse cista e vezoreve, fibroidet, endometrioza apo edhe kanceri gjinekologjik.