Femrat dhe meshkujt kanë forma të ndryshme të komunikumit (ose mos komunikimit), kështu që nganjëherëështë e vështirëtëdihet se kur i dashuri juaj ka nevojë për ju. Gjithmonë ta keni parasysh se të gjithë janë të ndryshëm, madje edhe nëaspaktin e mbëdhtetjës që duan në raste të caktuara.

 1. Kur ai humb punën e tij. Ai mund të duket në rregull gjatë kohës kur fle gjumë ose kur shikon television, por fakt është se gjithsecili ka nevojë për ndihmë në këso raste. Përkujtojeni atë se qëndroni së bashku pa marrë parasysh se çfarë ju ndodhë dhe jepni herë pas here ndonjë sugjerim apo mundësi të reja për punë, do të ishte një lehtësim i madh për të.
 2. Kur ai nuk kalon kohë me shokët e tij. Meshkujt ndonjëherë kanë probleme me shoqërinë dhe nuk kalojnë e kalojnë kohën si më parë. Ata thjeshtë nuk i shprehin ndjenjat e tyre në të njejtën mënyrë sikur që bëjnë femrat. Por, nëqoftëse ai nuk duket shumë i afërt me miqtë e tij, jepni më shumë hapësirë për të kaluar kohë me ta, madje ftoni edhe femrat e tyre dhe bëni ndonjë aheng së bashku.
 3. Kur ai qëndron i shtrirë me grip dhe “nuk ka nevojë për asgjë”. Disa njerëz me të vërtetë, dëshirojnë të qëndrojnë vetëm kur nuk ndjehen mirë me shëndet. Në rastet e rënies së gripit, meshkujt kanë nevojë për mbështetje dhe përkujdesje, do ti kishit gëzuar me ndonjë supë të përgatitur ose thjeshtë të shikoni ndonjë film së bashku.
 4. Kur ai ngritet në detyrë ose i jepet ndonjë promocion. Ai mund të gëzohet dhe të jetë i emocionuar, por prania juaj do e bëjë edhe më të hareshëm.
 5. Kur ai ka nevojë për ndihmë rreth dhuratës së ditëlindjes për nënën e tij. Të blesh dhuratë për femër është shumë e vështirë, andaj të përzgjedhni ndonjë ide së bashku dhe ti ndihmoni me ndonjë këshillë apo sugjerim, do ti vinit në ndihmë nevojës së tij.
 6. Kur xhaxhai i madh tij vdes. Edhe nëse nuk ka qenë ndonjë familjar shumë i afërt me të, vdekja mund të ketë ndikim të madh dhe të pazakontë në jetën e njerëzve, andaj përkushtojuni gjatë tërë javës atij.
 7. Kur ai duhet të heq dhëmbin tek dentisti. Edhe operacionet më të vogla mund ti frikësojnë pa masë njerëzit (çfarë nëse unë jam personi i vetëm në botë alergjik dhe mund të vdes?). Kështuqë, në raste të tilla është mirë ti qëndroni pranë atij, t’ja mbani dorën tërë kohën dhe ti flisni herë pas here se nuk është edhe ndonjë gjë aq e madhe.
 8. Kur ai është i pasigurtë për të ardhmen. Merrni një mundësi të madhe pune që përfshin lëvizjen apo udhëtimin për tri orë larg. Ose ai punon deri vonë dhe kaloni shumë pak orë së bashku. Bisedoni me të në mënyrë që të kuptoheni dhe arrini në zgjidhje të përbashkët.
 9. Kur ai papritmas dëshiron të lërë punën e tij si kontabilist dhe të bëhet një stand-up komedian. Ka raste kur ndryshimi i tij mund të mos jetë edhe aq drastic (në rastet kur ndryshon nga kontabiliteti financiar në atë menaxherial), por në rastet kur ai bën ndryshim të çmendur dhe të pazakontë që nuk katë bëjë fare me profesionin e tij të mëparshëm, është mirë që ta suportoni duke shkuar në shfaqjet e tij, ta ndihmoni të zhvillohet dhe tregoni atij se mund ta bëjë këtë.
 10. Kur ai është shumë i tensionuar me punë. Mund të duket shumë frustruese të kesh një të dashur i cili vazhdimisht punon dhe është i ngarkuar, por sidoqoftë ai ka nevojë më shumë se kurrë për mbështetjen tuaj, për një fjalë të mirë dhe planifikim të diçkaje së bashku. Askush, pa marrë parasysh se sa i lodhur është, nuk i përbuzë puthjet dhe përqafimet, andaj mos ngurroni, ofroni dashuri të pafund.
 11. Kur ai përpiqet të menaxhojë buxhetin e të hollave. Duhet të jeni të ndërgjegjshme për buxhetin e tij dhe të kuptoni rastet kur duhet të paguajë edhe kredinë studentore por edhe t’ju bëjë ndonjë dhuratë për ditëlindje. Duhet thjeshtë ta kuptoni gjendjen e tij me të hollat dhe mos të prisni shumë nga ai, por përpiquni të keni shpresa të arsyeshme.
 12. Kur ai blen një kostum të ri. Jo secili mashkull ka nevojë për ndihmë gjatë blerjes së ndonjë kostumi, por do të ishte shumë e drejtë nëse konsultoheni së bashku për zgjedhje të rrobave./kosovarja.ch/