Pasiqë ndërruam vitin është mirë që të reflektojmë të asaj se çfarë kemi bërë dhe kemi qenë motin që shkoi, përfshirë memoriet e martesës, fëmijët, zhvillimin e karrierës dhe ndërtimin e stilit të qëndrueshëm dhe të rehatshëm të jetesës.

Për disa e kaluara është e mbushur me marrëdhënie të dështuara, prishje me miqtë dhe me fillime të reja, jeta është përplot me sfida dhe tejkalimi i tyre ju bën të fortë dhe të qëndrueshme.

Ja 10 këshilla se si të mbijetoni:

1. Dashuro por mos u bën e varur

Një femër e fortë e di se si të lulëzojë pranë dikujt e më pas ta lërë të lirë. Në fillim humbja e dashurisë është shkatërruese mirëpo nje fëmr e fortë gjen mënyrë se si të vazhdojë tutje.

2. Rreziko

Një femër e fuqishme nuk frigohet nga rrezikimi, ajo do të shpërngulet në një qytet tjetër dhe do të fillojë jetë të re e vetme. Një femër e fortë e di se rrezikimi është i dobishëm dhe do t`i sjellë diçka të re.

3. Pasi të rrëzohesh, ngritu

Një femër e fuqishme nuk frigohet nga dështimi pasiqë menjëherë ngritet në këmbë dhe vazhdon. Femra e fortë i tejkalon këto vështirësi dhe merr mësim nga ato.

4. Largohuni nga prindërit tuaj

Një femër e fuqishme e di se duhet të largohet nga shtëpia herët, e tejkalon ndarjen me më të dashuit dhe vazhdon jetën e saj nëpër botë. Ajo di si të kujdeset për veten edhepse familja e sa është shumë larg.

5. Sprovohuni jashtë zonës suaj të komfortit

Një femër e fortë është në gjendje të futet në një dhomë me të panjohur dhe të ecë me vetëbesim sikurse të ejtë pronare e atij vendi. Femra e fortë e kupton rëndësinë e të qenit në një qytet të ndryshëm, në një punë të re, lidhje të re e tj.

6. Gjejeni rehatinë në vetmi

Femra e fuqishme është e vetëdijshme se njerëzit vijnë e shkojnë, ajo është e lumtur kur është e rrethuar me njerë mirëpo ngelet rehat edhe kur është vetëm në dhomë.

7. Përjetoni luftën

Një femër e fortë ka përjetuar luftën, ajo shpesh dëgjon sirenat dhe ka parë njerëzit duke vrapuar për në strehimore. Ajo ka parë fytyrën e nënës që frigohet për jetën e fëmijëve të saj, lufta vetëm e ka bërë më të firtë dhe ka bërë që ta vlerësojë jetën më shumë.

8. Pushtoni frikën tuaj

Një femër e fortë ka frikë sikurse të gjithë, mirëpo ajo e kupton se frika mund të jetë e paarsyeshme dhe se duhet të pushtohet që të çlirohet nga ajo. Një femër e fortë i ngjitet aeroplanit edhepse nuk ka dëshirë.

 9. Sfidojeni trupin

Një femër e fortë e njeh mirë trupin e saj. Ajo e kupton se stërvitja do e bëjë më të fortë dhe se është e mirë për shëndetin e saj.

10. Ëndërroni shumë

Një femër e fortë ka ëndrra të mëdha, ajo dëshiron të arrijë diçka në jetë dhe të jetë më e mira në atë që bën. Ajo nuk e dekurajon veten me dyshime por beson në vetvete dhe mundohet t`ia arrijë qëllimit.

kosovarja.ch