19.7 C
Priština
More

  Uji i argjendit kolodial – ‘ILAÇI I SHEKULLIT 21’

  spot_imgspot_img

  Shkenca bashkëkohore pa dyshim e ka vërtetuar- që argjendi është antibiotiku më i fortë i cili shkatërron më shumë se 650 lloje të njohura të organizmave patogjene. Ai është preparati më i fuqishëm dezinfektues i cili, nëse merret për çdo ditë në doza të caktuara si preventivë, e mbron organizmin e njeriut nga sëmundjet, rinon trupin dhe jep energji.

  Qysh në kohërat e lashta, egjiptasit e vjetër, grekët dhe romakët kanë ditur për fuqinë shëruese të argjendit. Për këtë arsye ata, të cilët kanë mundur vetes t’ia ofrojnë, kanë ngrënë në enë të argjendit. Dhe kanë qenë të kursyer nga sëmundjet, infeksionet nga të cilët njerëzit e thjeshtë kanë vdekur. Deri në vitin 1934 kur është zbuluar penicilina, argjendi, edhe pse shumë i shtrenjtë, ka qenë i vetmi ilaç kundër shumë sëmundjeve. Para kësaj nuk janë shënuar asnjë efekt negativ për shëndetin e njeriut, përveç paraqitjes së pigmentit të kaltër në lëkurë tek ata që e kanë përdorin në sasi enorme në gjendje mineralore. Kjo përndryshe është dukuri e parrezikshme kozmetike e njohur si argiria, falë së cilës aristrokacia evropiane e ka fituar epitetin e ‚gjakut të kaltër‘. Me zbulimin e penicilinës, argjendi ka rënë në harresë, ndërsa antibiotikët artificial edhe sot e mbajnë vendin primar, edhe përkrah preparateve të dëmshme dhe fakteve që patogjeni dhe organizmi shumë shpejt bëhen imun në to, por që të gjithë viruset janë të paprekshme për ta.

  Kthen forcën, energjinë dhe vitalitetin

  Argjendi ndikon si katalizator duke shkatërruar enizma të caktuara, të cilat në përbërje janë bakteret, viruset, dhe infeksionet kërpudhore. Në kontakt me të argjendtën këta shkaktarë të sëmundjeve mbesin pa ushqim dhe në këtë mënyrë shkatërrohen. Organizmi i largon jashtë me anë të metabolizmit dhe organeve të tajitjes. Ky proces është shumë i shpejtë dhe efikas, sepse mikroorganizmat nuk janë në gjendje të ndërtojnë mbrojtje kundër argjendit koloidal. Vetëm disa nga ta janë rezistent, dhe ky është lajmi i mirë, sepse këto mikroorganizma janë të nevojshme për funksionimin e organeve tona. Qelizat e argjendit koloidal janë aq të vogla që nuk mund të dëmtojnë organizmin e njerëzve e as të kafshëve dhe pa problem dalin nga organizmi në afat prej 24 orëve. Janë të vërtetuara mundësi të regjenerimit të argjendit, sidomos në mëlçi, eshtra, në gjëndrat e buta, e edhe tek truri. Krahas së gjithave, argjendi koloidal forcon sistemin e imunitetit në organizëm, duke i dhënë forcë, energji dhe vitalitet.

  Çfarë është argjendi koloidal?

  Uji i argjend koloidal është koloid-lëngu në të cilën janë fijet më të holla të madhësisë 0,001 mikronë, të cilat notojnë në ujë në koncentrim prej 10 ppm, që do të thotë 10 fije të argjendit në miliona fije të ujit. Ato janë aq të vogla saqë nuk ndikojnë në gravitacion, nuk mbesin në fund, por në masë të baraspeshuar të lëngut. Argjendi koloidal është 7000 herë më i vogël nga thërrimet e gjakut të kuq. Shkenca ka vërtetuar që grimcat e argjendtit janë aq të vogla sa që mund të kalojnë nëpër membranën qelizore, e kjo është e vetmja mënyrë që të vrasë viruset të cilat shumohen në brendi të qelizave.

  Kërkimet laboratorike kanë vërtetuar që argjendi koloidal shkatërron numrin më të madh të baktereve të njohura, viruseve dhe infeksioneve kërpudhore. Deri tani nuk dihet asnjë patogjen në mikroorganizëm i cili në kushte laboratorike në prekje me argjendin koloidal mund të jetojë më gjatë se gjashtë minuta.

  Mënyra e përdorimit

  Uji i argjendit koloidal duhet të përdoret çdo ditë. Ajo mund të përdoret si preventivë, si sistem shtesë i imunitetit për parandalimin e infeksioneve si dhe për ndihmë të çmuar tek sëmundjet e caktuara. Që të ruhet efikasiteti i tij në tërësi, përdorni lugë plastike, sepse nëse përdorni metalike, pas një kohe ajo do të jetë e argjendtë, por për këtë shkak grimcat shëruese më pak do të depërtojnë në organizmin tuaj. Si preventivë, uji i argjendit koloidal shkëlqyeshëm ndikon kur merret tri deri në katër herë në ditë, nga një lugë plastike në bark të thatë, dhe këtë ta bëni çdo ditë për dy muaj rresht. Mënyra më efikase është që të vendoset nën gjuhë dhe aty të mbahet pesë minuta dhe më për më shumë edhe 10 sekonda ta sillni nëpër gojë para se ta përpini. Uji i argjendit koliodal është pa shije dhe është i ngjashëm me ujin e thjeshtë, e që nga goja ajo menjëherë absorbohet në gjak. Si efekt i jashtëm të kësaj mënyre të përdorimit, do të vëreni që dhëmbët do t’ju zbardhen dukshëm, që në to nuk do të keni më shtresa të shëmtuara, dhe që do t’i largoni ndezjet e mishrave të dhëmbëve dhe aromën e keqe, e shanset për karies do të jenë minimale. Do të jeni të mbrojtur nga epidemia e gripit dhe infeksioneve të rrugëve respiratore, do të pastroni organizmin tuaj nga shumë parazitë dhe mikroorganizma, do të rregulloni metabolizmin dhe peshën trupore. Tek infeksionet akute rekomandohet tre lugë në çdo dy orë. Kjo është e nevojshme që të mbani koncentrat të vazhdueshëm të grimcave të argjendit. Terapia bëhet deri sa të hiqen simptomat, e kjo, varësisht nga sëmundja, mund të jetë e shpejtë- nga 24 orë deri tek disa javë. Kini parasysh që argjendi do t’i ndihmojë organizmit tuaj jo vetëm për t’i larguar shkaktarët e sëmundjes momentale, por edhe do t’ju mbrojë nga të gjithë patogjenet tjera në organizëm, për të cilat nuk e keni ditur që ekzistojnë. Është shumë e rëndësishme të vazhdoni ta merrni ujin e argjendit koloidal edhe pas zhdukjes së simptomave akute në dozë të rregullt nga një lugë deri në katër herë në ditë që në mënyrë definitive t’i largoni të gjitha ndezjet dhe përsëri të keni sistem imunitar stabil.

  Marrja direkte

  Për të gjitha infeksionet e lëkurës, plagët, djegiet, prerjet , aknet, psoriaza, herpesi i jashtëm, i thati në lëkurë, lythat dhe të për të gjitha ndryshimet tjera në lëkurë ky është ilaçi më efektiv. Kjo do të thotë që në një gazë apo në pambuk të hidhni pak ujë të argjendit koloidal dhe ta vendosni direkt në vendet kritike të paktën tre herë në ditë. Plagën, prerjet, të thatin apo të djegurën e mbuloni në mënyrë të zakonshme. Procesi i shërimit do të jetë shumë i shpejtë dhe do i largojë pa asnjë komplikim , infeksion apo shenjë. Aknet dhe seboreat do të tërhiqen shpejtë nëse vendet e sëmura të lëkurës do t’i lyeni tre herë në ditë më një gazë të ngjyer në ujin e argjendit koloidal. Do të largoni edhe problemin me zbokth nëse një herë në ditë e hidhni në kokë dhe e fërkoni në rrënjët e saj. Është vërejtur në disa raste që me anë të ujit të argjendit koloidal janë rritur edhe flokët.

  Tek teshtitja dhe ndezja e sinuseve efekti më i mirë arrihet nëse ujin e argjendit koloidal e përdorni si pika të zakonshme për hundë- tre herë në ditë nga disa pika në secilën vrimë që do ta përpini më thellë që mundeni. Tek ndezja e veshit gjithashtu duhet të përdorni ujin e argjendit si pika të cilat do t’i vendosni direkt në vesh, tre herë në ditë. Infeksionet respirative, kolla alergjike dhe bronhitisi më së shpeshti kalojnë me inhalim- derdhni ujë të argjend koloid në një shishe të inhalatorit, shtypeni disa herë në gojë dhe thellë merrni frymë. Mos e nxehni!

  Siguria e argjendit koloid

  Kur argjendi në formë koloidi është më shumë, secila shumicë që nuk është e nevojshme për organizëm lehtë eliminohet dhe nuk akumulohet në gjëndra. Nuk ekziston mundësia e mbidozës dhe nuk ekziston interaksioni i argjendit koloid në ilaçe. Ai nuk dëmton mëlçinë, veshkat, e as organet tjera. Ky është dukshëm më i mirë se sa antibiotikët artificialë dhe ilaçet tjera të cilat dëmtojnë mëlçinë dhe veshkat. Rreziku nga përdorimi i saj praktikisht nuk ekziston, ndërsa efektet anësore janë shumë të rralla. Ndonjë pacient, pas përmirësimit të parë, pas ditës së tretë apo katërt të marrjes së ujit të argjend koloid fiton simptoma të ngjashme me gripin, por kjo shpejt kalon. Deri tek efekti Herkshajmer vjen nganjëherë tek sëmundjet e rënda, sepse procesi i eliminimit të sasisë së madhe të toksinës nga organet ngarkon sekretimit. Ky efekt më së shpeshti paraqitet tek infeksionet me bakterin spirohet, sifilizit dhe sëmundjeve lajmime, deri sa tek organet tjera patogjenike gati kurrë nuk paraqitet. Vërtetimi zyrtar për jotoksitetin e argjendit mund të gjendet në Rekomandimet e kualitetit të ujit të pijshëm, të Organizatës Botërore të Shëndetësisë, kur thuhet:” Nuk është e nevojshme të shkruhen kufijtë e lartë për pranin e argjendit në ujë, për shkak se argjendi nuk është i rrezikshëm për shëndetin e njeriut”. Rekomandimet në vijim, dhe standardet e reja për ujin e pijshëm të Bashkimit Evropian nuk kanë kufi të lartë për pranin e argjendit në ujë të pijshëm. Përkundrazi, Organizata Botërore e Shëndetësisë, Bashkimi Evropian, si dhe agjensioni për ruajtjen e rrethit në SHBA veçanërisht rekomandojnë argjendin koloridal si dezinfektuesin më të pasur për ujë të pijshëm në koncentrat prej 80ppm.

  Sëmundjet në të cilat ndihmon në shërim uji i argjendit koloridal janë:

  Aknet, alergjitë, antraks, ndezja e zorrës qorre, infeksioni i fëshikëzës urinare, helmimi i gjakut, ndezja, kandida, cistitis, zbokthi, dermatitis, difteria, dijare të prejardhjeve së ndryshme, infeksioni i veshit, ekcemi, infeksioni me escheria colli, bakteret dhe viruset e syve, gastritis, gonorrea, ethet e polenit, herpesi, impetigo- ekcem me qelb, tretja e keqe, ndezja e gjëndrave limfatike, malaria, sëmundja e Menierit (veshit), ndjenjën e lodhjes, mononukleoza, neurastenija, parazitët, kallja e mushkërive, infeksionet e prostatës, zmadhimi i prostatës, pseudomonos, psoriaza, teshtitja, reuma, rënia e madhe e flokëve, razocea, salmonela, infeksionet septike, seborea, kallja e sinusave, infeksionet e lëkurës të të gjitha llojeve, infeksionet streptokoke, gripi i stomakut, tuberkuloza, kallja e krajnikëve, i thati në lukth, infeksionet virusale, lythat, dhe të gjitha llojet e infeksioneve kërpudhore.

  Mënyra moderne e prodhimtarisë bujqësorë me plera artificialë ka shkatërruar deri në 85 për qind rezervave natyrale të argjendit në tokë, kështu që në ushqimin të cilin në sot e konsumojmë nuk ka më. Pa marrë parasysh ndikimin e dobishëm të ujit të argjendit koloidal, kini parasysh që këto janë vetëm përbërës që ju ndihmojnë. Njerëzit që kanë pejsmejker apo shkëmbinj metali në organizëm nuk guxojnë ta pinë ujin e argjend koloid, por mund ta përdorin për sy, vesh apo spërkatje. /kosovarja.ch/

  Shpërndaje postimin:

  spot_imgspot_img

  Të popullarizuara

  spot_imgspot_img

  Artikuj të ngjajshëm
  Artikuj të ngjajshëm

  Pushimet shijojnë më shumë me Prime Travel

  Ndërsa ditët e diellit të gushtit i lënë butësisht...

  Dëshironi të vraponi më shpejt, ndiqni këto tri këshilla

  Të gjithë e kemi dëgjuar frazën se duke e...

  Dëgjoni këto këngë për seks të ngadaltë dhe sensual

  Muzika mund të ndikojë në dëshirën tonë seksuale. Kështu...

  Çfarë është shtatzënia ektopike?

  Një shtatzëni ektopike mund të jetë një ngjarje shkatërruese...