Nëse ju kanë përshkruar si e parregullt, jashtë realitetit dhe se bëni rrëmujë, kemi lajme të mira për ju. Ata që e shohin si të papërshtatshme dezorganizimin tuaj do të habiten. Sipas një libre të re nga autori Stiven Xhonson, të qenurit e hallakatur është shenjë e intelegjencës.

Në librin e tij ai thotë se sa më shumë që i çorganizuar të jetë truri juaj, aq më e mençur jeni.

Xhonson i bazon konkludimet e tija në një hulumtim që tregon se numri i madh i ideve që lundrojnë në ajër, i bën qyetet e mëdha shumë më kretive sesa qytezat. Ai gjithashtu shton se participimi aktiv në disa hobi i mundëson trurit tuaj të punojë “jashtë orarit”, në nënvetëdije duke analizuar problemet dhe zgjidhjet e tyre për të gjetur atë më të përshtatshmen. Në të njejtën linjë mendimi, leximi i librave të shumta përnjëherë (në vend se ti mbaroni një nga një) inkurajon trurin tuaj të krahasojë dhe të gjejë kontrastet e ideve në të dy librat, dhe të lidh të dyjat më shumë.

Ai shpjegon edhe disa lidhje mes kreativitetit dhe pamundësisë për t`u fokusuar. Sipas librit të tij, mendjet që bredhin janë shumë më krative se të tjerat. Gjithashtu edhe personat me ADD dhe çrregullim bipolar janë të prirë për nivele të larta të kreativitetit. Dhe në fund, gjatë lodhjes apo gjendjes së dehur, truri juaj është i aftë për njohje të zbulimeve të mëdha.//kosovarja.ch/