Nuk janë vetëm të kuqe!

Ka mbi 10 mijë lloje të domateve ku zakonisht janë të kuqe kur janë të pjekura, por mund të hasim edhe në një laramani ngjyrash duke përfshirë të verdhë, portokalli, gjelbër, bardhë, zezë dhe vjollcë.

Efektet shëndetësore të likopenit në domate

Domatet janë burimi kryesor distik i likopenit antioksidant, një pigment ky karotenoid i kuq i pranishëm në këtë bimë. Likopeni është i lidhur shumë me përfitimet shëndetësore, duke përfshirë zvogëlimin e rrezikut të sëmundjeve të zemrës dhe kancerit.

Domatet dhe kalorit

Një domate mesatarisht 123 gramë, përmban vetëm 22 kalori.

Të pasura me vitamina

Domatet janë gjithashtu një burim i shkëlqyer i vitaminës C, kaliumit, folatit dhe vitaminës K.