Burrat më të gjatë kanë rrezik më të madh të infektohen nga Covid-19, sipas një hulumtimi që ia shtojnë peshën e rëndësisë teorisë se Coronavirusi mund të përhapet përmes ajrit.Të dhënat nga 2,000 njerëz në Mbretërinë e Bashkuar dhe SHBA treguan se burrat mbi 1,82 cm kishin dy herë më shumë të ngjarë të diagnostikoheshin me Coronavirus.

Studiuesit thanë se gjetjet nuk do të thotë se njerëzit e gjatë janë disi gjenetikisht më të prekshëm ndaj infeksionit.

Në vend të kësaj, ekipi beson se rezultatet tregojnë se Covid-19 përhapet përmes grimcave të vockla të quajtura aerosole që zgjerohen në ajër pas daljes nga organizmi.

Shkencëtarët thanë se burrat më të gjatë nuk do të kishin më në rrezik nëse virusi do përhapej kryesisht përmes teshtitjes ose kollitjes, proces ky i cili prodhon spërkla që bien në tokë shpejt.

Zyrtarët shëndetësorë të të gjitha vendeve kanë përjashtuar deri më tani mundësinë që Covid-19 përhapet përmes ajrit.