Shmangeni grimin e rëndë në këtë periudhë. Theksimi i syve është veçanarisht i rëndësishëm kur mbani kapelë ose shall.

Edhepse para nesh kemi edhe shume ditë gri, ditë të ftohta, kjo nuk është arsye që mos ti kushtoni rëndëi bukurisë suaj dhe të shkëlqeni sapo të dalë pranvera.

Mbrojtja e fytyrës

Shtresa e pudrës ka efekt të shumanshëm në dimër, sepse tenin e bën më tërheqës, ndërsa lëkurën e mbron nga i ftohti dhe smogu.

Shkëlqim në buzë, faqe të kuqe

Shmangni grimin e rëndë në këtë periudhë. Mjafton pak shkëlqim i tejdukshëm në buzë dhe të kuq të butë në faqe.

Sytë në plan të parë

Theksimi i syve është veçanarisht i rëndësishëm kur mbani kapelë ose shall. Veni një shtreë të zezë për vetulla, mëpastaj në qerpikë shtoni pak hije të zezë në pluhur, e për shikim më zhbirues veni edhe një shtresë për vetulla.

Kujdesuni për duart

Duart më së shumti vuajnë në dimër, ndërsa gjithmonë janë në plan të parë, prandaj nuk guxoni t’i lini anash. Forconi duke i përkujdesur me pudër e cila përmban përbërje natyrale, me bazë të kamomilës dhe verdhashkës (Kalendula mjekësore, lat. Calendula officinalis L.), e cila thellësisht përkujdeset për lëkurën e duarve. /kosovarja.ch/