Papiloma virus (lythat e varur) – paraqesin një infeksion shumë të përhapur. Ekzistojnë me qindra lloje të papiloma virusit, por jo të gjitha paraqesin rrezik për shëndetin e njeriut, ndërsa heqja qafe e lythave nuk është një punë e vështirë.

Ju mund të hiqni papilomat në shtëpi duke përdorur preparate të thjeshta natyrale, por shumë efektive.

Trajtimi i lythave me ilaçin apo bimën rusopasom (qumësht gjarpri)

Për trajtimin e virusit papiloma, ilaçi më i mirë është bima rusopas. Metoda më e mirë është lubrifikimi i lythit me anë të bimës rusopas 3-4 herë në interval kohor prej 2-3 minuta. Procedura duhet të bëhet 2-3 herë në ditë. Ky trajtim intenziv do të japë rezultate maksimale.

Lëngu i patates për trajtimin e lythave

Luftimin e këtij infeksioni e ndihmon shumë lëngu i patates. Ky ilaç popullor për shërimin e lythave frenon aktivitetin e infeksioneve të ndryshme si dhe i shëron ato. Më së miri është që të përdoret lëngu i patates së kuqe.

  • Lani pataten mirë dhe preni ato imët.
  • Shtrydhni lëngun përmes disa fashave.
  • Pini 2 herë në ditë 100 ml, gjysmë ore para ngrënies. Kohëzgjatja e trajtimit – 2 muaj.

Kontraindikacionet: zvogëlimi i aciditetit të lukthit si dhe formë e rëndë e diabetit.

Ilaçi me lëng patatesh është gjithashtu ideal për trajtimin e kancerit, ulçerës së stomakut, edemë, sëmundjes së mëlçisë.

Vaj ricini për trajtimin e virusit papiloma

Vaj ricini është shumë i dobishëm në luftën kundër papiloma virusit dhe lythave, pasi ai përmban acid irritues për lythat duke i tharrë totalisht ato. Lythat si dhe lëkurën përreth tyre lyeni në mëngjes dhe në mbrëmje me vaj ricini. Efekti vërehet pas 3-4 javëve.

Thani (asgjësoni) lythat me amoniak

Përmes një kruajtëse të veshit (shkop pastrues), futeni në amoniak dhe shtypni mbi lythin duke e mbajtur 5-6 sekonda. Keni kujdes gjatë aplikimit të amoniakut të mos vie në kontakt me lëkurën rreth papilomës./kosovarja.ch/