1. Bisedë ‘e thatë’

Përmbajtja e bisedës mund të jetë një tregues i mirë se kërkuesi juaj i mundshëm nuk po thotë të vërtetën në telefon, transmeton KosovaPress.

Nëse njerëzit gënjejnë, ata shpesh duhet të blejnë kohë sepse gënjeshtra e ngarkon trurin shumë më tepër sesa të thotë të vërtetën. Kjo është arsyeja pse gënjeshtarët shpesh kanë heshtje të shkurtra, ‘hm’ dhe ‘ju e dini’ sepse u duhet kohë shtesë për të gjeneruar historinë e tyre – thotë Barnett.

2. Gëlltitje

Georgina Barnett vëren se gëlltitja dhe pastrimi i fytit është një tjetër shenjë.

Telefoni është një mjet komunikimi në kohë reale, ndryshe nga posta elektronike apo SMS, kështu që gënjeshtarët kanë më pak kohë për të ndërtuar përgjigjet e tyre. Kjo i vë nën presion dhe çdo presion do të manifestohet fizikisht në trup, shpjegon ajo.

3. Përgjigje të gjata

Barnett paralajmëron gjithashtu se gënjeshtarët gabimisht mendojnë se një përgjigje më e gjatë dhe më e përpunuar është më bindëse, por në fakt përgjigjet e vërteta janë zakonisht koncize dhe të drejtpërdrejta.

4. Toni i theksuar

Një gënjeshtar mund të marrë një ton të theksuar për të bindur një person tjetër që të ‘tregojë të vërtetën’.

Konsideroni dikë që tradhton një partner, kompenson me gjuhë dhe shpjegime në një përpjekje të dëshpëruar për të bindur një person tjetër për historinë e tyre dhe sa më shumë gënjeshtarë të ndjehen se nuk i besojnë, aq më të vendosur janë, shpjegon Barnett.

5. Gjuhë e paqartë

Gjuha jo detyruese është një tjetër shenjë paralajmëruese për t’u kujdesur.

Ndershmëria zakonisht bën deklarata të drejtpërdrejta dhe të thjeshta, por një gënjeshtar duhet të mbrohet në rast se ekspozohet dhe për këtë arsye bie në deklarata të paqarta si “ndoshta”, “e mundur”, “ka gjasa” dhe “nuk mund ta them me siguri”.

6. Përdorimi i tepërt i fjalës ‘ndershmëri’

Kjo gjithashtu mund të jetë shkak për shqetësim.

Përdoret herë pas here, mund të jetë tregues i sinqeritetit, por nëse theksohet vazhdimisht, lind pyetja pse e theksojnë tepër. Kjo metodë është veçanërisht shqetësuese nëse në fakt nuk e keni akuzuar tjetrin se gënjen, shkruan The Sun.