Pak kush mund të mos e çoj nëpër mend të paktën një herë në jetë se partneri është duke e tradhëtuar. Janë detaje të vogla ato që tërheqin vëmendjen dhe vënë në pikëpyetje besnikërinë ndaj partnerit.Një sondazh i kryer nga një site ku njerëzit mund të ndërtojnë lidhje jashtëmartesore, ka zbuluar të gjitha shenjat e një tradhëtari.

  1. Tregohen shumë të kujdesshëm me privatësinë (celulari, e-mail)
  2. Mbajnë distancë nga ju dhe shmangin kontaktin në sy
  3. Duken bukur, kujdesen për veten më shumë se zakonisht dhe vishen mirë
  4. Nuk sillen natyrshëm, nuk shqetësohen për problemet familjare, pasi janë të fokusuar në të tjera gjëra
  5. Bëjnë dush në orare të çuditshme ose fusin rrobat menjëherë në lavatriçe
  6. Harrojnë justifikimet që kanë thënë dhe ngatërrojnë historitë
  7. Tregohen shumë të dashur dhe të sjellshëm sepse ndihen fajtorë
  8. Kanë shenja buzëkuqi ose aromë parfumi në rrobat e tyre
  9. Shkojnë menjëherë në shtrat dhe sajojnë justifikime për të mos bërë seks
  10. Mbajnë për vete faturat

Sipas këtij sondazhi, tradhtarët janë në fakt shumë të zotë për të fshehur gjëra dhe vetëm një pjesë e vogël mund të kapen në fund.