Pavarësisht zakonit i cili çdo ditë është më i shpeshtë për „seksin për një natë,“ të cilin interneti e ka përhapur edhe më shumë tek të rinjtë, një sondazh i kryer nga Durex ka treguar që edhe burrat edhe gratë, përvojën më të mirë të tyre e konsiderojnë atë me partnerin, në të cilin ata kanë besim, dhe jo me dikend të cilin e takojnë, dhe në shpejtësi lidhen me të – pavarësisht sa ai person është sexy dhe tërheqës.

Prej 2.000 të anketuarve të moshës mbi 25 vjet, 87 përqind e femrave dhe 95 përqind e meshkujve, kanë thënë se kishin pasur marrëdhënie seksuale më emocionuese me personin me të cilin janë në lidhje emotive (ndonëse studimi nuk e përcakton nëse bëhet fjalë për një marrëdhënie sipërfaqësore apo një marrëdhënie serioze). Është shumë e thjeshtë. Së pari, më parë do t’i tregonit partenrit tuaj të përhershëm, se çfarë ju relakson dhe ju tërheq edhe kur e dini se kjo nuk është vetëm një gjë e thjesht fizike, por është e mbrojtur dhe me emocione

. Kjo rezulton se përkundër popullaritetit të skemave jo të detyrueshme, ato në të vërtetë nuk sjellin shumë kënaqësi, kështu që shtrohet pyetja për çfarë arsye të rinjët shpesh përfshihen në to? Mos të përmendim që lidhje të tilla zakonisht përfshijnë alkoolin i cili, është i njohur që zvogëlon kënaqësinë apo edhe e bën krejtësisht të pamundur. /kosovarja.ch/