Sa vezë mund të hani gjatë një jave?

Ky lloj ushqimi i pasur me shumë protein, në mënyrë befasuese ka shkallë të lartë të kolesterolit. Pra, sa vezë realisht duhet të hani gjatë javës?

Udhëzimet e reja nga “Heart Foundation” kanë konfirmuar se tërë australianët, duke përfshirë edhe ata me diabet tip 2, mund të konsumojnë deri në gjashtë vezë në javë, si pjesë e një diete të shëndetshme dhe të ekuilibruar të ushqimit. James Kellaway, drejtor menaxhues i koorporatës australiane të vezëve, hedh poshtë qëndrimet e pasakta se mund të ekzistojë një lidhje mes kolesterolit në gjak dhe vezëve.

kosovarja.ch