Autorët e studimit të ri, të cilët janë botuar në revistën „Science“, pretendojnë se celuliti është një shenjë e inteligjencës më të lartë.

Gratë nuk duhet të jenë të frustruara nga „lëvozhga e portokallit“, sepse kjo tregon shëndet të mirë të mendjes dhe trupit.

Sipas përfundimeve të shkencëtarëve amerikanë, qelizat yndyrore që krijojnë celulitin, janë ruajtja e përsosur e acidit yndyror të cilët sigurojnë funksionin aktiv të trurit. Acidet yndyrore ndikojnë në mënyrë specifike në pjesën gri të trurit.

– Celuliti nuk është problem. Ai në fakt është një shenjë e niveleve të mira të hormoneve femërore dhe seksualitetit të zhvilluar, të cilat nga ana tjetër sigurojnë fëmijë të shëndetshme – thonë shkencëtarët. /kosovarja.ch/