Kur mendoni për luleborë, ju me siguri krijoni imazhe me lule të mrekullueshme rozë dhe vjollcë që shkëlqen çdo hapësirë ​​të jashtme.

Por, përveç që janë të bukura për t’u parë, këto bimë përmbajnë gjithashtu atë që quhet rrënjë luleborë, një barishte që mund të bëjë një ndryshim të madh në luftimin e inflamacionit dhe mbajtjen e veshkave tuaja të shëndetshme.

Çfarë është rrënja e luleborës?

Rrënja e luleborës është mjaft e vetë-shpjegueshme: kjo shtesë vjen nga rrënja dhe rrjedha nëntokësore që përbëjnë sistemin e bimëve.

Rrënja e luleborës është përdorur për qindra vjet për të trajtuar infeksionet e fshikëzës dhe prostatës, por shkencëtarët thonë se efekti është shumë më i fortë kur shikohen efektet e kësaj bime në shëndetin e veshkave dhe inflamacionin.

Studimet paraprake tregojnë se mund të zvogëlojë nivelet e azotit të dëmshëm të uresë së gjakut në veshka, të cilat tregojnë se sa mirë trupi juaj po përpunon dhe dëbon mbeturinat.

Studime të shumta mbi kafshët kanë ilustruar gjithashtu se përmban një përbërje të fuqishme të quajtur kumarin që mund të ndalojë qelizat inflamatore të rriten në trup.