Ekspertët thonë së gjumi i tepërt është shumë i rrezikshëm.Sipas tyre, personat që flenë më shumë se 7-8 orë kanë dëme në shëndet.

Sipas një studimi të Universitetit të Kolumbisë të flini 9-10 orë, keni 30% më shumë gjasa të vidsni para kohe.

Kjo sipas tyre ndikon që të prekeni më shumë nga sëmundjet e zemrës.

Po ashtu të flini më shumë se që keni nevojë ju bën që të shtoni peshë.

Si dhe mund të keni më shumë gjasa që të prekeni nga diabeti.

Studimet kanë treguar se gjumi i gjatë është i lidhur me depresionin.

Sipas po të njetit studim të flini më shumë ndikon dhe në keq funksionimin e trurit.