Mjekët e quajnë fytyrën pasqyra e shëndetit. Kjo është sepse lëkura juaj reagon ndaj çdo ndryshimi në trup, duke iu sinjalizuar.Këto janë 6 probleme që ju keni, varësisht prej zonës se ku iu dalin puçrrat.

Balli dhe vetullat

Shkaktari është alkooli ose ushqimet me shumë yndyrë.

Hunda

Puçrrat në hundë janë pasojë e problemeve kardiovaskulare, që shkaktohen më së shumti nga stresi.

Veshtë

Problemet me veshka dhe sistem urinarë i shkaktojnë këto akne, provoni të konsumoni më pak kafe dhe kripë, dhe më shumë ujë.

Mollëza dhe faqe

Në mollëza shkaktohen nga problemet me mushkëri, shmangni duhanin.

Në faqe janë problem dental. Bëni kujdes me higjienën orale.

Buzë

Problemet me tretjen shkaktojnë këto puçrra. Hani ushqime me më shumë fibra dhe fruta.

Mjekër

Këto shkaktohen nga problemet me organe reproduktive. Humbja e balancit hormonal gjithashtu ndikon. Për këtë shihni një mjek specialist.