Shumë vajza dhe gra përdorin preparate të ndryshme higjiene për larje të vaginës. Ndonëse tendenca e tyre është pastërtia sa më e madhe dhe aroma e mirë, në të vërtetë ato po i shkaktojnë dëme vetes.

Ekspertët paralajmërojnë se rrit ndjeshëm rrezikun e infeksioneve, kancerin e vezores dhe mandje edhe infeksionet e gjakut.

Kjo vjen pas një studimi të ri që zbuloi se gratë po përdornin produkte të ndryshme me nivele të larta të kimikateve.

Hulumtimi ekzaminoi 2,432 gra të moshës 20-49 vjeç. Gratë u pyetën se cilat produkte apo vajra i përdorin dhe se si i përdorin ato.

Pas analizave, studiuesit treguan se u gjetën kimikate në gjakun e tyre dhe jetën një përqendrim më të lartë të 1,4-diklorobenzenit, një substancë e rrezikshme që mund të përbënte një kërcënim për gjakun.