Për grimeret është e domosdoshme që të pastrojnë pajisjet e grimit pas çdo klienteje. Por kjo nuk është e nevojshme për juve që i keni personale. Mbase mjafton njëherë në javë.

Fillimisht me një pecetë të pastër, pastrojeni derisa të mos mbetet asgjë në të. Lëvizeni lehtë që të mos e dëmtoni.

Pastaj vazhdoni me ujë të vakët sepse i nxehti i dëmton qimet e brushave. Përdoreni edhe shamponin gjatë larjes. Larjen duhet ta bëni me qime të drejtuara nga poshtë, që uji të rrjedhë mirë dhe të shpërlahet brusha derisa të mos mbetet më shkumë shamponi në të.

I vendosni në një peshqirë që të thahen para përdorimi të rradhës.