Enëlarësja është një ndër elementet më të ndotura në kuzhinë. Aty përfundojnë mbetjet e ushqimit dhe shpesh mund të bëhet e neveritshme.

Por atë mund ta pastroni shumë thjeshtë me ndihmën e një përbërësi që e kemi të gjithë në kuzhinë.

Bëhet fjalë për miellin.

Fillimisht pastrojeni me ujë enëlarësen dhe thajeni me leckë të pastër.

Më pas hidhni ¼ e lixhanit me miell dhe me leckë filloni ta fërkoni në mënyrë rrethore sipërfaqen e enëlarëses.

Mos e shpëlani, por me leckë eliminoni mbetjet e miellit.