Sa shumë mundohemi për higjienën orale dhe padyshim se mënyra se si mbajmë brushën gjatë kohës kur pastrojmë dhëmbët është një nga pjesët më të rëndësishme për pastrim të duhur. Po ashtu edhe me ndihmen e perit që është po ashtu shumë e rëndësishme. 

Pastrimi me brushe

Mbajeni brushën në këndin prej 45 shkallëve dhe fërko sipërfaqen e jashtme të dhëmbëve me levizje lartë-poshtë. Asnjëherë ashpër, por me levizje të buta.

 

Me lëvizje para dhe prapa fërko dhëmballët.

Kthe brushën në një kënd të vogël dhe fërko lehtë pjesën e poshtme të dhëmbëve dhe pjesën fillestare të mishrave të dhëmbëve.

 

Me lëvizje delikate lartë dhe poshtë fërko këto pjesë të dhëmbëve me majën e brushës.

 

Fërko gjuhën me lëvizje para dhe prapa, por sigurohuni që keni fërkuar të gjithë gjuhën.

 

Pastrimi i dhëmbëve me pe

Me lëvizje lartë e poshtë duke e lakuar perin përreth dhëmbit po ashtu edhe nën pjesën fillestare të mishit të dhëmbit, sepse nga aty fillon krijimi i të ashtuquajturve gur i dhembëve. Gjithmonë me lëvizje të lehta dhe të ngadalta pastro në mes të dhëmbëve.

Futeni perin nën uren e dhëmbëve me ndihmen e një peri tjetër, për të pastruar kështu edhe zonat më të thella të dhëmbëve tuaj./kosovarja.ch/