Gjatë përzgjedhjes së nuancës së duhur duhet të keni parasysh edhe tonin e lëkurës suaj e jo vetëm të zgjidhni atë nuancë që dëshironi, por të zgjidhni atë që u përshtatet natyralisht.

Brazilianet lëkurë-errëta dhe suedezet- bjonde nuk mund të kenë nuancë të njejtë në kokë kur kërkojnë buzëkuq me ngjyrë lëkure!

Përzgjedhja e nuancës

Gjatë përzgjedhjes së nuancës së duhur duhet të keni parasysh tonin e lëkurës suaj, që ngjyra e re të duket natyrale në ju. Shikoni nëse keni ton ngjyrë rozë apo të verdhë që t`i përshtatni edhe ngjyrat e karminit dhe të faqeve. Nëse tonin e keni ngjyrë rozë, do të thotë se jeni lloj i ftohtë dhe duhet të përcaktoheni për karmin me tone ngjyrë rozë. Nëse e keni të verdhe, ateherë kapni ngjyra më të ngrohta, shembull: ngjyrë kajsie.

Përzgjedhja e ngjyrës

Që mos të dukeni si heroina e “Luftës së yjeve”, mos u përcaktoni për ngjyrë tepër të hapura si ajo rozë. Shikoni se çfarë ngjyre keni në pjesën e brendshme të buzëve. Gjatë përzgjedhjes së nuancës ideale duhet të përcaktoheni për ngjyrën që është për një ton më e hapur apo më e mbyllur, ajo do ju mjaftojë.

Përzgjedhja e teksturës

Vetëm pyeteni veten se si duken buzët kur nuk kanë grim – të buta, të lagështa? Kjo do të thotë se mat tekstura bie nga kombinimi. Mat tekstura ngjyrë rozë, zakonisht është e rëndë dhe në asnjë rast nuk do të kaloni “natyral”. Bëni zgjedhjen e teksturave hidratuese që u japin ndjesinë e balsamit në buzë. Ato të rozës janë të buta andaj mos pritni se do kenë efekt që zgjat, në anën tjetër i ushqejnë buzët e juaja dhe do të duken të trajtuara mirë./kosovarja.ch/