Disa nëna mund të ndiejnë që fëmija i tyre lëviz si më shpejt që në javët 13-16 nga fillimi i menstruacioneve të tyre të fundit.Këto lëvizje të para të fetusit quhen si lloj lëvizje nxitimi dhe shpesh përshkruhen si dridhje shkruan American Pregnancy Association.

Mund të jetë e vështirë të përcaktohet nëse kjo ndjenjë është gaz apo lëvizjet e foshnjës tuaj, por së shpejti do të filloni të vini re një model.

Disa nëna, veçanërisht ato në shtatzëninë e tyre të parë, mund të mos ndiejnë lëvizje deri në 18-20 javët e para të shtatëzanisë.

Ndërsa foshnja juaj po vazhdon të zhvillohet ai / ajo do të shtrihet dhe përkul gjymtyrët e tij / saj.

Ndërsa ecni më tej në shtatzëninë tuaj, ju do të filloni të ndjeni lëvizje më të dukshme, të tilla si shqelma, grushta dhe rrotullime.

Foshnja juaj gjithashtu mund të lëvizë ndërsa i përgjigjet zhurmës ose emocioneve tuaja.

Sidoqoftë, megjithëse lëvizjet janë akoma të rregullta, ato mund të ndryshojnë drejt fundit të tremujorit të tretë sepse foshnja është më e madhe dhe më e kufizuar në mitër.

Flisni me mjekun tuaj, nëse vëreni një rënie të lëvizjeve të foshnjës tuaj.