Ka disa faktorë të shumtë që mund të ndikojnë në urinim të shpeshtë. Disa prej tyre mund të jenë ato që ju bëni në baza ditore.

Po pini shumë ujë

Le të fillojmë me shkakun intuitiv dhe gjithashtu shumë të lehtë për të rregulluar urinimin gjatë gjithë kohës.

Nevojat tuaja për ujë janë mjaft individuale, kështu që mund të keni nevojë për më shumë ose më pak se të tjerët në varësi të faktorëve si madhësia, lloji i trupit dhe nivelet e aktivitetin tuaj.

Po merrni aksidentalisht diuretikë

Pijet si kafeja, soda dhe çaji mund të veprojnë di diuretikë që do të thotë se mund të rrisin frekuencln tuaj të urnimit. Diuretikët funksionojnë duke rritur sasinë e kripës dhe ujit që del nga veshkat tuaja.

Keni infeksion të traktit urinar

Një infeksion i traktit urinar ndodh kur bakteret, zakonisht  nga zorrët tuaja, shkojnë drejt fshikëzës tuaj, uretrës ose veshkat.

Jeni shtatzënë

Në tremujorin e parë të shtatzënie, vëllimi i juaj i gjakut rritet kështu që veshkat tuaja duhet të punojnë përmes lëngjeve të tepërta që mbështjellin në fshikëzën tuaj. Kjo mund të vazhdojë në tremujorin e dytë.