Lakra e Brukselit mund të gatuhet në shumë mënyra të ndryshme siç janë:

Zierja,
Kaurdisja
Pjekja.

Nëse ju pëlqejnë lakrat e ziera, atëherë prisni sa të marrë uji vali, hidhni pak kripë dhe ziejini për 10-15 minuta.

Pas zierjes shoqërojini me gjalpë, kripë dhe piper të zi.

Nëse kaurdisja është metoda e preferuar e gatimit atëherë ndajini lakrat në dysh dhe kaurdisini me pak vaj ulliri, kripë  dhe hudhër për rreth 5 minuta deri sa të marrin një ngjyrë të kafenjtë.

Më pas, hidhni pak ujë, mbylleni kapakun dhe prisni deri sa uji të avullojë.

Në fund spërkatini me lëng limoni dhe servirini të ngrohta.

Në furrë, lakrat e Brukselit duhet të piqen të plota.

Ato duhet të marinohen me kripë, vaj ulliri dhe piper dhe duhen pjekur për rreth 35-40 minuta.