Të kalosh kohë jashtë në mot të ngrohtë të verës gjithashtu do të thotë të lyesh veten më shpesh në kremëra.Për fat të keq, ndërsa ne vlerësojmë mbrojtjen nga rrezet e dëmshme UV, të shohësh njolla të verdha të lëna pas në rrobat tona është pak e bezdisshme. Për fat të mirë, ka disa mënyra të thjeshta për të zhdukur njollat ​​e shëmtuara me disa artikuj që ndoshta tashmë i keni.

Njollat shkaktohen nga një përbërës i zakonshëm i kremrave kundër diellit i njohur si avobenzone. Është një substancë vajore që i pëlqen të kapet pas rrobave tona dhe t’i kthejë ato në hije të bezdisshme të së verdhës.

Fshirja e tyre shpejt sapo t’i vini re në veshjen tuaj është gjithashtu e mirë, por ne shpesh nuk e kuptojmë se është aty derisa të piqet tashmë. Në këtë rast, kjo hile e dobishme do t’ju ndihmojnë!

Çlirohuni nga njollat ​​e kremit kundër diellit me shampo pjatash dhe uthull të bardhë

Lucy Garner nga Love Your Clothes, një organizatë në Mbretërinë e Bashkuar që synon të zvogëlojë mbeturinat e veshjeve, rekomandon përdorimin e një përzierje shampo pjatash dhe uthull të bardhë për të kryer punën.

Ajo fillon duke ngopur njollën e kremit ndaj diellit në shampon e pjatave dhe duke e fërkuar atë për t’u siguruar që të jetë zhytur nëpër pëlhurë. Pasi të jetë zhytur plotësisht në njollë, mund të shpëlani sapunin e enës me ujë të ftohtë. Garner pastaj mbush një tas me një përzierje një me një të ujit të ftohtë dhe uthullës së bardhë dhe lejon që pjesa e njollosur e veshjes të zhytet për rreth një orë. Pas kësaj, ajo thotë që të shikosh artikullin siç do ta shikoje normalisht dhe njolla duhet të zhduket!