Nga e gjithë rutina juaj e bukurisë larja e fytyrës duket si pjesa me pak e komplikuar. Disa zakone të femrave mund të shkaktojnë shumë probleme në lëkurë si tharje, acarim, skuqje etj. Në mënyrë që të mos i keni këto shqetësime, duhet të shmangni këto veprime:

1.Zgjedhja e produktit të gabuar

Pastruesi që ju përdorni nuk duhet të heq yndyrën natyrale apo qelizat e shëndetshme por duhet të heq tërësisht vetëm papastërtitë dhe makeup-in.

Për të shmangur tharjen e lëkurës zgjidhni larës të butë, ose ujin. Nëse yndyra e tepërt e lëkurës eleminohet, kjo gjë nxit lëkurën që të prodhojë më shumë serum për të mbajtur lëkurën e hidratuar.

  1. E lani shume shpesh lëkurën

Nëse e lani shumë shpesh lëkurën ajo do të thahet dhe do marri një çehre pa jetë dhe pa shkëlqim. Ju mund t’a mbani më të pastër nëse e lani mbi 3-4 herë në ditë, por po e dëmtoni në nivel qelizor.

  1. Temperatura e gabuar e ujit

E verteta qëndron se poret nuk kanë muskuj të hapen dhe mbyllen. Uji i nxehtë mund te çojë në mbi-tharje ose ne mbi prodhimin e sebum. Gjithashtu uji i nxehtë mund të shpërbëj edhe vajrat natyrale pra, mbrojtësit e lëkurës tuaj.

  1. Mos e fërkoni fytyrën fort me peshqir

Elasticiteti i lëkurës tuaj vihet në rrezik nga fërkimi dhe materiali i peshqirit. Ju nuk duhet që t’a fërkoni fytyrën tuaj me peshqir por thjesht t’a thani atë.

5.Pas larjes duhet të përdorini menjëherë kremrat dhe serumet në mënyrë që fytyra të jetë pak e lagësht.