Përbërësit:

– 4 lugë pluhur kako

– 4 lugë miell misri

– 120 gram sheqer

– 800 ml qumësht

Përgatitja:

– Përzieni bashkë përbërësit e thatë me 300 ml qumësht.

– Pjesën tjetër të qumështit (500 ml) vendoseni të nxehet në një tenxhere.

– Pasi qumështi është nxehur, hidhni përzierjen në qumështin e nxehtë dhe përzieni derisa masa të trashet.

– Hiqeni nga nxehtësia dhe ndajeni në tasa të vegjël.

– Mund ta dekoroni me copëza çokollate ose çfatë dëshironi!