Në mënyrë që fytyra juaj të mos duket si një foto e pikturuar dobët, make-up duhet të jetë i shpërndarë në mënyrë të përkryer dhe të butë. Kjo nuk vlen vetëm për sipërfaqen, por edhe për hijen e syrit dhe skuqësit për faqe.

Parashtresa e gabuar

Është e pamundur për të ndërtuar një pamje të bukur në sipërfaqe të keqe. Prandaj, është jashtëzakonisht e rëndësishme për të zgjedhur si duhet ngjyrën e sipërfaqës. Mos harroni se rruga e shumicës së grave është e verdhë, e jo e kuqërremtë. Ngjyrën e sipërfaqës duhet të zgjidhet në bazë të tenit të lëkurës.

Mbulimi i përkryer

Korrektori i vendosur gabimisht dhe i përzgjedhur në mënyrë joadekuate shpesh tërheqin vëmendjen e të metave që është dashur ti mbuloni. Nuk dëshironi që të dukeni si një rakun?, rrethin e syve të errët e mbuloni me korrektor i cili është vetëm një nuancë më të qeltë nga ngjyra e sipërfaqës. Zgjidheni një kremë dhe vendoseni atë në sipërfaqe, dhe jo nën të.

Ekzagjerimi

Sytë e grimosur në mënyrë magjepsëse, buzët e kuqe të ndritshme apo mollëzat e theksuara  individualisht duken bukur, por të grimosura në të njëjtën kohë duken të tepruara. Theksi vihet në vetëm një pjesë të fytyrës.

Rregullimi i vetullave

Nëse vetullat tuaja rriten të egra, dhe duhet të largohen përveq nën harkun edhe mbi të, atëherë edhe bëjeni kështu. E vërteta është se ndonjëherë vetullat nuk do të rriten përsëri, por nëse ju jeni duke u përpjekur për të rregulluar një formë të rregullt dhe të veçantë, atëherë ju nuk doni që qimet e shpërndara të prishin harmoninë.

Vija e brendshme

Vija e tërhequr me laps për sy në brendësi të qepallave bën sytë jo vetëm vizualisht të vogël, por është edhe e dëmshme për shëndetin. A doni të keni një pamje të mrekullueshme?, atëherë vendoseni linjën duke e  tërhequr në pjesën e jashtme, pranë qërpikëve. /kosovarja.ch/