Lyerja e flokëve, shpesh na paraqet një problem bezdisës. Njollat që na bëhen në fytyrë e në vesh, vështirë se shmangen.

Ndonëse të gjithë vendosim që të tentojmë largimin e njollave duke i larë ato menjëherë, heqja e tyre është më e thjeshtë se kaq.

Ngjyrën në veshët tanë, ballë apo qafë, duhet ta lejojmë që të thahet. Aq më gjatë që qëndron, do të hiqet më lehtë.

Një formë tejtër është largimi i ngjyrës me ngjyrë. Kur të mbaroni lyerjen e flokëve dhe pasi keni pritur minutazhin e nevojshëm merrni ç’ka mbetur në tas dhe aplikojeni në zonat ku jeni bërë pis. Fërkojini zonat me mollëza në mocion rrethor, fshijini me letër dhe lajeni me ujë. Pavarësisht ngjyrës, funksionon çdo herë.

Megjithatë, para këtyre hapave, ju thjeshtë mund të lyeni pjesët që mund të preken pa dashje nga ngjyra, me vazilinë apo krem hidratues.