“Pink Star” thyen të gjitha rekordet

Diamanti i njohur me emrin “Pink Star”, u shit në ankand në Hong Kong për më shumë se 71 milionë dollarë, i cili theu rekordin e xhevahirit më të shtrenjtë të shitur ndonjëherë në këtë mënyrë.

Diamanti me formë ovale në nuanca të së rozës me 59.6 karat, është shitur për shumën e pabesueshme prej 71.2 dollarë, në një ankand të organizuar nga një shtëpi ankandi në Sotheby’s Asia. Ky është diamanti më i madh i lëmuar sipas klasit të tij që ka arritur të shitet në ankand.

‘Pink Star’ sot është në pronësi të një argjendari lokal të Hong Kongut, Choë Tai Fook, në mes tre blerësit më të interesuar të cilët kanë konkuruar përmes telefonit për diamantin e përmendur.

Përndryshe, diamanti rozë veçmë është ofruar në shitje 4 vjet më parë, por shuma e atëhershme me 83 milion nuk ka mundur të mblidhet nga blerësit. Këtë herë, Patti Ëong, kryesuesi i Sotheby’s Asia, tha se edhe tre klientët ishin të gatshëm të paguajnë më shumë se 70 milionë për diamantin e famshëm “Pink Star”.

Të tre blerësit janë klientët tanë të rregullt të cilët kanë përmbushur të gjitha pagesat siç jemi rënë dakord, dhe janë në shoqëri të sigurtë si dhe njerëz tek të cilët mund të mbështetemi në çdo kohë. Sigurisht, Choë Tai Fook ka kartelën më të mirë financiare dhe ne besojmë se në fund çdo gjë do të shkojë ashtu siç duhet.

Pra, ne nuk kemi fare dyshim në lidhje me këtë …

kosovarja.ch