Kripa e Himalajeve është më e pastërta në tokë. Ajo është e pa kontaminuar nga toksinat dhe ndotjet.

Përdorimi i saj në kuzhinë ka rezutuar të jetë efektive në eliminimin e shtypjes së gjakut dhe kolesterolit.

Por a e keni ditur se kripa e Himalajes ndihmon edhe në probleme të tjera si kokëdhembja, alergjitë dhe pagjumësia?

Ajo natyrshëm rregullon ujin në trupin tuaj dhe stimulon pH alkalik në qelizat tuaja sidomos në tru.

Më tutje ndihmon në shëndetin e sinusëve dhe atë të frymëmarrjes, sidomos astmën.

Mbron muskujt nga dhimbja dhe ndikon në forëcimin e eshtrave.

Shkenctarët kanë zbuluar se kripa e Himalajes mbron edhe nga efektet dëmtuese të shkaktuara nga rrjeti i ëireless-it. Zbulimet kanë treguar se pajisjet që funksionojnë me ëireless, siç janë celularët, lirojnë jone pozitive që krijojnë atë që quhet “smogu elektronik”. Truri jonë është i ekspozuar në këtë smog, 20 herë më shumë sesa do të duhej.

Prandaj është tejet e rëndësishme që kripën e Himalajeve, përveç në ushqim ta mbani edhe në ambientin ku qëndroni. Një formë për t’a mundësuar këtë, janë lampat e kripës së Himalajeve

Ajo do të lirojë jone negative, që do të luftojnë ato pozitive të liruara nga pajisjet elektronike.