Në verë, na pëlqen të shijojmë një grusht dredhëzash dhe të freskëta, por tani e shikojmë këtë frutë të ëmbël shumë ndryshe.Në mediat sociale, tani shohim njerëz që zhytin me fanatizëm dredhëzat në një enë me ujë të kripur. Dhe arsyeja prapa kësaj është më pak e shijshme sesa do të prisnit.

Insektet

Ne të gjithë ndonjëherë gjejmë një të metë në gotën e frutave, por pjesa e brendshme e frutave tona mund të përmbajë edhe insekte. Kjo është ajo që pamë në një video të TikTok, në të cilën një grua zhyt dredhëzat në ujë të kripur. Kur dredhëzat qëndrojnë në ujë për një kohë, krimbat e vegjël dalin nga fruta.

Uji dhe kripa

Shumë njerëz shpëlajnë frutat nën çezmë përpara se t’i hanë. Sidoqoftë, për të siguruar që dredhëzat janë gjithashtu të pastra brenda, nevojitet pak më shumë përpjekje. Për të hequr krimbat nga frutat, mbushni një tas me ujë dhe shtoni kripë. Kur kripa të jetë tretur, zhytni dredhëzat në ujë. Pastaj lërini frutat të zhyten për disa minuta deri në gjysmë ore. Krimbat dhe insektet e tjera të vogla zvarriten nga dredhëzat në banjën e kripës.

Eksperimentoni

Ka shumë video të njerëzve që përsërisin këtë eksperiment në mediat sociale. Rezultati është shpesh i njëjtë: nëse preferoni të mos hani insekte që fshihen në dredhëzat tuaja, vendosni ato në ujë me kripë.