-5.1 C
Priština
-0.9 C
Zürich
More

  Këshilla të dobishme rreth shtatzënisë

  spot_imgspot_img

  Njerëzit pëlqejnë të japin këshilla grave shtatzëna, por qëllimet e tyre të mira shpesh janë të painformuar. Këtu, ekspertët shpjegojnë se çka është e vërtetë dhe çfarë nuk është.

  E vërtetë vs. fiktive

  A mund të pranojë ndokush këshilla të padëshiruara më shumë se një femër shtatzënë? Pranojmë këshilla të ndryshme nga njerëzit dhe shumica mund të jenë me qëllim të mirë, por ndonjëherë këto këshilla nuk janë edhe aq të dëshiruara. Në vazhdim po ju paraqesim 5 raste nga këshilla të padobishme si dhe e vërteta që fshihet prapa tyre.

  Largohuni nga vaska me ujë të nxehtë, do të digjni foshnjen

  Deri në njëfarë mase, kjo është e vërtetë. Shumica e tubave të ngrohtë janë me temperaturë mes 100 dhe 105 gradë, dhe nëqoftëse zhyteni në një vaskë me ujë të ngrohtë, kjo mund të jus jell edhe probleme. Qëndrimi për më tepër se disa minuta në vaskë, mund të ndryshojë temperature e nënës, gjë që shoqërohet me dëmtime të trurit.

  Mesazhi: mos e teproni me nxehtësinë e ujit. Është keq për ju, por edhe për foshnjen.

  Jeni duke konsumuar goma të sheqerosura? Mund të lindni parakohe!

  Më 2001, revista amerikane e Epidemiologjisë publikoi një studim që bën lidhjen mes konsumit të gomave të sheqerosura dhe lindjes së parakohshme. Ky studim ka përfshirë femra finlandeze që kanë konsumuar glycyrrhizin çdo javë gjatë shtatzënisë së tyre.

  Dr. Lockwood ka precizuar se këto sheqerna përmbajnë glicerine “që kanë efekt të ulët diuretic dhe mund të shkaktojnë dehidratim, e që rezulton deri në kontraktime të mundshme”.

  Mesazhi: limitoni sasinë e konsumit, zonja. Por, në fund të fundit, konsumi i këtyre nuk mund të ju çojë në lindje të parakohshme.

  Nëse ndokush shtyp pjesën e gabaur të këmbës suaj, ju do të lindni!

  Kjo bazohet në idenë se pika të caktuara të reflekseve në këmbë mund të ndikojnë në abortimin e foshnjes parakohe. Por, asnjë obstetër gjinekolog nuk e konfirmon në mënyrë shkencore këtë.

  Çfarëdo që bëni, mos fshini me fshesë elektrike

  Ndoshta do të akuzohem nga gratë shtatzëna për faktin se ato e kanë përdorur si frymëzim për burrat e tyre, por nuk ka asgjë të vërtetë në këtë teori. Pastrimi me fshesë elektrike nuk përbën asnjë rrezik për shtatzëninë.

  Për të qenë të realtë, aktiviteti i madh fizik, që rrit temperaturën dhe energjinë, lidhet me reduktimin e peshës së foshnjave dhe abortit spontan. Por, kjo ka të bëjë më shumë me vrapimin e tepruar se sa me pastrimin rreth punëve të shtëpisë.

  Mesazhi: nëse si çdo aktivitet tjetër, filloni të ndjeni kontraktime të muskujve dhe dobësim të shëndetit gjatë pastrimit me fshesë elektrike, atëherë ndërpreni punën dhe lëreni pluhurin të grumbullohet.

  Mos i merrni erë gjërave aromatike, kjo ndikon në lindje

  Nuhatja e disa vajrave aromatikë si rozmarina, është pretenduar ë jetë e rrezikshme për grate shtatzëna. Prandaj, terapistët kanë tendencë për të përdorur vajra joaromatike gjatë masazheve paralindjes.

  Mesazhi: qëndroni larg këtyre erërave. Sigurisht nëse keni ndërmend të përdorni ndonjë bimë aromatike apo vajra gjatë shtatzënisë, këshillohet të konsultoheni së pari me mjekun tuaj./kosovarja.ch/

  Shpërndaje postimin:

  spot_imgspot_img

  Të popullarizuara

  spot_imgspot_img

  Artikuj të ngjajshëm
  Artikuj të ngjajshëm

  Këto cilësi të mashkullit, vlerësohen më shumë nga një femër

  Të gjithë meshkujt mendojnë që femrat janë të interesuara...

  Reduktimi i kripës dhe ndikimi në organizëm

  Kripa është pjesë e rëndësishme e dietës suaj kur...

  12 shenja që tregojnë se partneri ju dashuron çmendurisht

  Dashuria e vërtetë nuk është se vetëm ndjehet, por...

  8 mënyra për të rikthyer besimin tek vetja para çdo takimi të parë

  Nuk ka rëndësi sa takime të reja keni bërë...