Studimet tregojnë se flokët tanë janë 56 për qind më të dobët kur janë të lagur, duke i bërë flokët e verës veçanërisht të ndjeshëm ndaj thatësisë, thyerjes dhe rrallimit kur notojmë dhe bëjmë dush më shumë.Por, ndryshime të vogla në mënyrën se si ne trajtojmë flokët e lagur do të sigurojnë flokë voluminoz gjatë gjithë sezonit.

Shmangni thatësinë me një ‘para-shampo’

Flokët me lagështi të tepërt mund të shkaktojnë një efekt që thanë fijet e flokut.

Zgjidhja: Bëni flokët me vaj kokosi përpara se t’i lagni. “Acidet yndyrore të vajit krijojnë një shtresë mbrojtëse mbi flokët që kufizojnë thithjen e ujit, duke zvogëluar atë ënjtje të kutikulave”, thotë Monica Martinez-Eriksen, një stiliste eksperte për flokët.

Zbutja e flokëve me këtë teknikë

Krehja e flokëve të lagur, jo vetëm që dhemb, por tërheq agresivisht gjëndrat e flokëve dhe rezulton me humbje të përhershme të flokëve.

Por, ekziston një mënyrë për të zbutur fijet e flokëve me më pak dëm. “Krehja e flokëve në pjesë të vogla, në drejtimin poshtë – lart, parandalon që tensioni të arrijë në majën e kokës,” thotë Martinez-Eriksen. “Kjo zvogëlon tërheqjen dhe dëmtimin e flokëve”