Vaginoza bakeriale

Shenjat: shkarkim i bardhë; urinim i dhimbshëm; kruarje rreth vaginës tuaj

Vaginoza bakteriale diagnostifikohet me një kulturë të thjeshtë vaginale tek mjeku juaj, ndodh kur ka një rritje të tepërt të baktereve që normalisht jetojnë në vaginë. Nëse ky infeksion kruarës lihet pa trajtuar ai mund të vazhdojë duke rezultuar në lindje të parakohshme ose peshë të ulët të lindjes.

Infeksioni i majave

Shenjat: dhimbje dhe kruarje në vaginë; shkarkim i trashë; skuqje dhe ënjtje; siklet gjatë seksit

Falë një rritje të estrogjenit dhe progesteronit, infeksionet e majave janë më të zakonshme gjatë shtatzanisë. Për fat të mirë, ata diagnostifikohen lehtësisht nëse trajtohen.

Grupi B Strep

Zakonisht nuk ka ndonjë shenjë por disa gra përjetojnë infeksione të traktit urinar për shkak të kësaj e cila rezulton në urinim të dhimbshëm.

Automatikisht do të testoheni për GBS midis 35-37 javësh. Nëse jeni pozitiv, do t’ju jepen antibiotikë gjatë lindjes, kështu që mos t’ia kaloni infeksionin fëmijës tuaj.

Trikomoniaza

Shenjat: kruarje, djegie dhe acarim gjatë seksit: shkarkim i verdhë

Trikomoniaza është një sëmundje e transmetueshme seksualisht, kështu që parandalimi është thelbësor. Bëni test për t’u siguruar që as ju dhe as partneri juaj nuk e keni dhe ia kaloni njëri tjetrit.