Gratë shtatzëna duhet të shmangin kafeinën në total, për shkak të shëndetit të foshnjës së tyre, një studim paralajmëroi mbrëmë.

Hulumtimi sugjeroi se nuk kishte një nivel të sigurt të konsumit tek gratë shtatzëna, shkruajnë mediet britanike.

Bazuar në 48 studime mbi 20 vjeçare, hulumtimi arriti në përfundimin se edhe marrja minimale e kafeinës ngriti rrezikun e abortit, si dhe peshës së ulët tek foshnja.

Por ekspertët thanë se paralajmërimet ishin alarmante dhe fluturuan përballë studimeve që tregojnë se sasi të moderuara ishin të sigurta.

Gratë duhet të konsumojnë jo më shumë se 200mg në ditë – afërsisht dy filxhanë kafeje, sipas këshillave ekzistuese.