Shumica e shkencëtarëve thonë se nuk ka lidhshmëri shëndeti me horoskopin,mirëpo një kërkim i ri tregon se muaji i lindjes suaj mund të jetë përgjegjës për disa aspekte të shëndetit tuaj. Të paktën, mund të parashikojë rrezikun e zhvillimit të më se 50 gjendjeve shëndetësore.

Studimi përjashtoi më shumë se 1,600 lidhje mes muajit të lindjes dhe rrezikun e sëmundjesm mirëpo të dhënat konfirmuan 39 lidhje të dyshimta mes sëmundjeve dhe ditëlindjes, si dhe 16 lidhje të reja nga të cilat 9 ishin sëmundje të zemrës.

Pra, ja si është horkoskopi i shëndetit tuaj: Nëse jeni të lindura në dimër(Janar deri në Mars), mund të keni rrezik më të lartë të sëmundjeve kardiovaskulare ndërsa rrezik më të vogël të sëmundjeve neurologjike, të frymëmarrjes dhe të organeve të riprodhimit. Nëse jeni të lindura në vjeshtë( Tetor deri në Dhjetor), keni më pak gjasë të zhvillimit të sëmundjeve kardiovaskulare mirëpo gjasa më të mëdha të sëmndjeve neurologjike, të frymëmarrjes dhe të organeve të riprodhimit.

Autorët e studimit e atribuojnë rrezikun tek ambienti në të cilin nëna juaj ka kaluar shtatëzëninë, gjë që mund të kompromitonte imunitetin tuaj. Shembull, nënat shtatëzëne që kanë patur grip gjatë kësaj periudhe, lindin fëmijë të prirë për sëmundje kardiovaskulare.

Ka nevojë të bëhet më shumë studim mbi lidhjen e muajit të lindjes dhe sëmundjeve të caktuara, deri atëherë nuk mund të themi me siguri se muaji i lindjes mund të ketë aq ndikim në shëndetin tuaj.

Janar– tension i lartë i gjakut, sëmundje të zemrës

Shkurt– mushkëri të liga/ tumore në bronhe, bllokim

Mars– rrahje e parregullt e zemrës, sëmundje të zemrës dhe probleme me qarkullimin

Prill– shtrëngim gjoksi, probleme me zemrën

Maj – asnjë

Qershor– shtrëngim gjoksi, astmë

Korrik– asnjë

Gusht -infeksione të syrit

Shtator– infeksione respiratoriale, infeksione të syrit, astmë,ethe dhe të vjella, probleme psikologjike dhe të përshtatjes, probleme gjatë shtatëzënisë dhe lindjes

Tetor– sëmundje të mushkërive dhe respiratoriale, infeksione virale, kafshime nga insektet, shkurtëpamësi/largpamësi, probleme me stomakun, depresion

Nëntor- sëmundje virale, ADHD, probleme me zorrën, vështirësi për të ngelë shtatëzëne, probleme vaginale, diarre, vështirësi në të mësuarit

Dhejtor- mavijosje