Një ndër gabimet kryesore është trajtimi i qerpikëve si aksesorë. Femrat, i lyejnë ato me makiazh, u vendosin zgjatje dhe shumëçka tjetër. Ndërsa harrojnë se edhe ato janë pjesë e trupit, sikur lëkura e flokët.

Mos pastrimi i tyre i rregullt, pamundëson rritjen e qerpikëve. Është e rëndësishme që makiazhi të largohet gjithnjë.

Sa më shumë që plakeni, njëjtë plaken edhe qerpikët. Përderisa flokët thinjen e lëkura rrudhet, qerpikët dobësohen.

Përdorimi i maskarës rezistente ndaj ujit është një dëmtues tjetër. Kemikalet me të cilat prodhohet ky produkt, mund të jenë irrituese dhe pikërisht qerpikët janë të destinuar t’i mbajnë irritimet jasht syrit.

Vendosja e zgjatjeve në qerpikë është një arsye tjetër që ndalon rritjen e tyre natyrale. Për më tepër, ngjitësit që përdoren për vendosjen e zgjatjeve, dëmtojnë qerpikët tuaj natyral.