Si një njeri që është edhe oficialisht 30 vjeçar, ndarja e njohurive me 29 vjeçarët që dëshirojnë të kalojnë “këtej” më është bërë gjëja më e dëshiruar.

Shumica prej nesh kanë, apo kanë patur, një listë me gjërat që do i bënin para se të bëheshin 30. Ajo që diur ishte kërcimi banxhi apo udhëtimi rreth botës tani është praktikja, kreativja dhe e mençura. Andaj, kemi bërë një listë të 30 gjërave që duhet të dini si t`i bëni deri në moshën 30!

1. Vezë në stile të ndryshme përfshirë edhe të ziera. Ne e dimë se dini si të fërgoni vezë, dini se si të shtoni pak djath dhe një lugë salsa që të bëni mëngjesin edhe më të shijshëm. Mësohuni se si të fërgoni vezët, deri në çfarë mase e tj.

2. Një GIF i animuar. Edhepse GIF-at e tregojnë anën tuaj rinore, është mirë të dini si të krijoni një nëse dëshironi që të bëni më interesant fotografimin. Por, nëse vërtet dëshiron të bëhesh i mirë, mësohu se si të krijosh një në Photoshop, edhepse nuk keni fotografi speciale për animacion.

3. Martini. I doni të pista, ekstra të pista apo me një tuist, është koha të mësoni se si duhet të bëni martini vetë!

4. Biskotë nga e para. Një grumbull i biskotav shtëpiak me çokolatë është një gjë që përdoret një kohë të gjatë. Janë shumë të lehta për t`i bërë andaj mos hezitoni, dhe mos harroni të stërpikni pak kripë deti mbi to, të shtoni ndonjë lajthi apo gjalpë kikirikash.

5. Kostumi juaj për Natën e Shtrigave. Nuk ka rëndësi nëse përcaktoheni për popkulturë, kreativitet apo qesharake, deri në këtë moshë duhet të dini si të bëni nëj kostum për Natën e Shtrigave.

6. Tërë dreka e një feste. Deri në këtë moshë duhet të dini të përgatitni një drekë të tërë për ndonjë festë familjare.

7. Krevati dhe rregullimi korrekt. Duhet të pranoj se në të 30 nuk mundem vetëm shkel e shko t`a rregulloj shtratin,

8. Një plejlistë të shkëlqyer. Deri në këtë moshë duhet të dini se çfarë muzike dëshironi dhe për çfarë situate ju duhet.

9. Maicë e bërë vetë. Në vend së të zgjidhni maica me dizajne të ndryshme, bëje një vetë sipas dëshirës.

10. Lulja perfekte. Në këtë pikë, duhet të dini si të orientoheni në lulishte dhe për pak minuta e dini se çfarë ju duhet për në shtëpi.

11. Uebfaqe. Ne nuk po ju themi të mësoni si të kodoni, por deri në këtë moshë duhet të dini se si të krijoni një uebfaqe personale duke përdorur një nga njëqind mjetet e bukura që janë në dispozicion sot. Uordpres dhe Tumblr janë të sigurta dhe jo çdoherë duken si blog.

12. Ushtrime fizike sepse ju bën mirë. Kanë kaluar kohërat kur shkonit në palestër që të dukeni më mirë, tani ka ardhur koha që të stërviteni sepse ajo gjë ju bën më të fortë dhe ua mbron organizmin.

13. Një reçetë familjare që do të trashëgohet. Po flasim për ndonjë kombinim tuajin personal të gjellërave ekzistente, diçka e shijshme dhe që do të përcjellet në gjeneratën e ardhshme.

14. Art klasik i thonjëve. Arti i thonjëve është jë gjë e mahnitshme. Mund të eksperimentoni me forma dhe ngjyra që mendoni se do ju përshtaten.

15. Një mur të fotove, është koha që të filloni të vendoni fotografitë që do shërbejnë si prezentim i vetes dhe familjes suaj.

16. Kafjall për më tepër se dy perona. Kafjall në shtrat është shumë gjë e ëmbël mirëpo të bëni mëngjein e duhur për tërë familjen po shoqërinë është nëj gjë tepër e çmueshme.nënshkrim konstant. A ju duket nënshkrimi ndryshe secilën herë që nënshkruani? Ndaloni dhe mësoni me vija të thjeshta nëj nënshkim që do jetë konstant.

17. Të rregullojë flokët e saja, në një stil më ndryshe se stili i zakonshëm i saj.

18. Të dijë të thur shall.