Tualeti është një nga pjesët e shtëpisë që kërkon kujdes të vazhdueshëm, që të menjanojmë papastërtitë. Angazhohemi maksimalisht që ta mbajmë me erë të freskët dhe të zhdukim bakteriet e mikrobet.

Pastruesit e ndryshëm që blejmë për këtë proces, lëshojnë aromë të rëndë dhe përmbajnë kimikale të rrezikshme.

Po një metodë natyrale, e rekomanduar nga ekspertët, në kohë të shkurtër, na ofron të dyjat, pastërti dhe freski.

Nevojiten që në një enë të madhe plastike, të vendosim 160 gram sodë bikarboni dhe 600 mililitra lëng limoni.

Në një enë tjetër të vendoset peroksid hidrogjeni dhe gjysmë gote uthull.

Më pas kombinoni këto dy përzierje, në një vend dhe shtoni rreth 20 pika vaj esencial.

Me ndihmën e lugës, nga përbërja e krijuar formoni gjysmë topa. Këto duhet të thahen për 4 orë.

Më pas ato janë të gatshme të vendosen një nga një në tualet.