Sallonet e depilimit janë mbyllur për tashmë pothuajse 2 muaj. Procesin e heqjes së qimeve, të gjitha vajzat duhet ta kryejnë në kushte shtëpie. Sigurisht ato që i kanë bezdi prezencën e tyre.

Woman shaving her leg in bathroom.

Dermatologët kanë treguar si t’i eliminoni qimet e rritura në shtëpi.

Për procedurë të shpejtë dhe të padhembshme të eliminimit të qimeve dermatologët këshillojnë të përdorni kremin e akneve në zona të irritueshme.

Vaji i pemës së çajit (Melaleuca alternifolia) është vaj natyral i cili ka cilësi antibakteriale, antiseptike dhe kundërinflamatore.Njomni leckën apo gazën në vaj të rralluar me ujë të ngrohtë dhe vendoseni si kompresë në pjesën e trupit ku keni më së shumti qime. Në dhjetë pika vaj nevojiten rreth 1,2 deri në 1,7 dl ujë.

Kjo mënyrë do t’jua hapë poret dhe do të zvogëlojë skuqjen, por është mjaft e butë dhe nuk e dëmton lëkurën.

Formë tjetër është eliminimi me gjilpërë dhe pincë. Me këto shkatërroni sipërfaqen e poreve të cilat kanë folikula të forta. Dermatologët propozojnë që më parë t’i sterilizoni gjilpërën dhe pincën me antiseptik. Pastaj depërtoni shtresën e lëkurës me gjilpërë, afrojuni qimes anash dhe hiqeni me pincë. Pas kësaj procedure sërish të gjitha sterilizoni.

Sipas dermatologëve, forma të tjera janë brisku i rrojës bashkë me shkumën, pilingu para depilimit dhe kryerja e këtij procesi në drejtim të rritjes së qimeve.