Foshnjat po që janë të vogla, të pamundura dhe kanë nevojë për përkujdesjen tonë. Por, nuk duhet nënvlerësuar dhe menduar se ato nuk dinë akoma se çka duan dhe kanë nevojë. Madje, disa gjëra instinktivisht nuk i duan dhe këtë e shprehin përmes qarjes. Ja disa nga gjërat më të shpeshta të cilat aspak nuk i duan.

kur koka dhe shpina nuk kanë mbështetje të fortë
kur nuk mbahen afër trupit
vrazhdësia, shtypja e fortë, shtyerja me forcë e shishes ose biberonit në gojë
kur i ngreni shpejtë
britmën e papritur apo zhurmën
kur gjatë kohë lihet në pelenë të papastër
kur askush nuk flet me ta apo nuk i ledhaton dhe puthë
kur janë të mërzitur
kur i shkundni
kur i jepni në duar të personit të panjohur
kur askush nuk i merr në krahë kur qajnë
kur i shqetësoni nëse janë të lodhura dhe përpiqen të flenë
kur janë shumë të ekspozuar ngacmimeve nga rrethi
kur nuk e kanë rutinën e tyre dhe vendin e përhershëm të banimit
kur ndjejnë fërkimet që kanë prindërit me njëri tjetrin
kur e kanë shumë nxehtë apo i bie dielli në sy
kur e kanë ftohtë
kur kanë shumë njerëz rreth tyre
kur prindërit nuk e kuptojnë pse qajnë aq gjatë
kur kanë dhimbje
kur e gërvishtin teshat apo i pengon etiketa
kur e pickon mushkonja dhe i kruhet vendi i pickimit./kosovarja.ch/