Mjeku i njohur gjerman dhe psikoterapeut Dr. Ruediger Dahlke thotë se çdo sëmundje në të vërtetë është mesazh i shpirtit tonë për ato pjesë që ne nuk i pëlqejmë dhe duam ti largojmë, kurse do të duhej t’i pranojmë. Sëmundja është një lajmëtar që tregon se çfarë don shpirti ynë nga ne. Ja se çka na thonë problemet me gjëndrrat tiroide.

Gjëndrrat tiroide kërkojnë maturim

Problemet me gjëndrrat tiroide janë të lidhura me zhvillimin gjegjësishtë maturimin. Paraqesin nevojë të madhe për zgjërim, oreks të pangopur për jetën, nevojë për sukses. I përjetojmë sikur diçka po na mbytë apo shtrëngon rreth qafës. Megjithatë, mund të janë një shenjë e lakmisë dhe pritjeve të tepërta nga vetja.

Sëmundja e gjëndrrave tiroide mund të na tregojë se frikësohemi mos po lëmë diçka. Pikërisht ashtu siç i thot emri, ajo tenton vazhdimisht të na shtojë gatishmërinë për siguri dhe mbrojtje, për këtë paralajmëron edhe për konflikte. Në disa raste, kjo sëmundje simbolizon zhgënjim për dëshirën e paplotësuar që për dikë të jemi të varur, së pari për prindërit dhe më vonë për partnerët me të cilët vrapojmë. Simptomatologjia tregon për dëshpërim, përmbajtje ndjenjash dhe frikë nga vdekja.

Çfarë duhet bërë

Duhet zgjuar nevojën e ndrydhur për rritje dhe zgjerim. Për të arritur këtë, duhet të lëvizim, të rrisim ritmin, të jemi vigjilent dhe të shfrytëzojmë mundësitë që na janë dhënë, të guxojmë të luftojmë dhe të arrijmë kulmin. Problemet me gjëndrrat tiroide pasqyrojnë dallimin mes frikës nga vdekja dhe dëshirës së madhe për sukses dhe veprim. Duhet pranuar panikun, por megjithatë duhet lejuar veprimin.

Të sëmurët sëmundja i thërret të qëndrojnë në qendër të jetës personale me të gjitha kapacitetet e tyre. Lironi energjinë e burgosur në sëmundje dhe kyçeni në luftën për jetë! Funksioni i zvogëluar i gjëndrrave tiroide tregon në largimin nga bota e jashtme, fshehjen pas mureve të trasha dhe mungesën e qëndrimit në tokë.

Kërkoni mbrojtje dhe tërhiquni në vete, kërkoni hapësirë të mbrojtur për meditim dhe me vetëdije lejoni të ndodhë ajo që duhet të ndodhë. Shkurtoni bishtat e vjetër dhe përballuni me përkohshmërinë.

kosovarja.ch