Përdorimi i rrjeteve sociale është i madh në mesin e studentëve, studumet tregojnë se më shumë se gjysma e tyre përdorin të paktën një platformë sociale qysh në moshë dhjetë vjeçare. Shumë nga mësimdhënësit dhe prindërit mundohen tej mase për t`i larguar fëmijët nga rrjetet sociale, megjithatë, fëmijët tuaj mund të pasurojnë arsimimin nga këto faqe. Këto platforma sociale mnd të përdoren në mënyra të ndryshme për t`i ndihmuar fëmijëve në mësime.

Facebook

Edhepse kjo latformë insiston në atë që përdoruesit të jenë mbi moshën 13 vjeçare, Facebook është rrjeti më i famshëm social tek fëmijët. Më shumë se gjysma e fëmijëve mes moshës tetë dhe gjashtëmbëdhjetë vjeçare pranojnë se kanë injoruar kufizimin e moshës kur janë regjistruar në rrjet. Edhepse Faceook ka përmbajtje për të rritur, nën mbikqyrjen adekuate, fëmijët dhe mësimdhënësit mund të mësojnë shumë nga kjo platformë.

 • Mund të ndjekni mësimet dhe prezentimet edukative nga larg
 • Inkurajon nxënësit të ndjekin politikanë, muzeume, galeri dhe faqe të tjera relevante dhe edukative

Twitter

Twitter dhe Facebook janë të njohura si “dyshja e madhe” në lojën e mediave sociale. Disa mendojnë se jo shumë gjëra mund të thuhen në 140 shkronja, mirëpo një shikim më i kujdesshëm në këtë platformë mikrobloging, do ua ndryshojë mendjen.

 • Dizajnoni listë të gjërave që fëmija juaj mund ti shikojë
 • Inkurajoni fëmijët të filmojnë dhe editojnë video për kanalin klasor
 • Inçizoni dhe postoni mësimet e klasës që nxënësit të mund t`i rishikojnë në shtëpi

Pinterest

Shtrirja vizuale e Pinterest bën që të jetë më e preferuara tek fëmijët, posaqërisht tek nxënësit vizuelë dhe të vegjëlit që nuk dinë të lexojnë ende. Mësuesit kanë përqafuar këtë rrjet social, mirëpo ende nuk e kanë kuptuar dobinë e saj në klasë.

 • Përdoreni si mjet bashkëpunimi për detyra brenda klasës apo jashtë saj
 • Gjeni plane mësimore kreative
 • Ndihmoni nxënësve të rinj që të njohen me bibliografinë duke krijuar tabelë të kërkimit të resurseve

Instagram

Instagram është një tjetër faqe vizuale e mediave sociale por në vend se të veçojmë informacionin e të tjerëve, theksi i saj është në krijimin e veprave origjinale të artit. Është e preferuara e fotografëve, dhe sipas CNET, është e preferuara e të rinjve në të 20`. Gjtihashtu përmban disa aplikacione të shkëlqyeshme edukative.

 • Vitrina të veprave të artit për familjen dhe komunitetin e gjerë
 • Postoni foto nga udhëtimet dhe pushimet, duke krijuar një arkivë online të aventurave tuaja
 • Postoni fotografi të fazave të një procesi, sikurse ndonjë eksperiment shkencor apo një recetë gatimi, që nxënësit të mund t`i referohen më vonë./kosovarja.ch/