Hurmat konsiderohen një desert i shëndetshëm për të gjithë, meqë përmbajnë fruktozë. Në këtë formë nuk ndikojnë në ngritjen e sheqerit në gjak. Por benifite veçanërisht sjellin për gratë shtatzënë.

Hurmat përmbajnë proteina të cilat ndihmojnë në ndërtimin e aminoacideve që janë të nevojshme për rritjen e trupit.

Hurmat ndihmojnë në rritjen e ndikimit të oksitocinës (tkurrjes së mitrës) e cila rrit ndjeshmërinë e mitrës.

Kalciumi, serotonia dhe tanina e pranishme në hurma ndihmojnë në tkurrjen e duhur të muskujve të mitrës.

Hurmat përmbajnë acide yndyrore të ngopura dhe të pangopura që furnizojnë energji. Ato gjithashtu ndihmojnë në prodhimin e prostaglandinave. Si efekti oksitocin ashtu dhe prostaglandinet janë thelbësore për lindjen.